חוזרים ללימודים - 7 טיפים לעיצוב חדר התלמיד
חצי חופשה מאחורינו ובזמן שאתם מתכננים את הפעילויות לימיו האחרונים של אוגוסט כדאי לתכנן גם את היום שאחרי, כשהבריכות ייסגרו והילדים יחזרו לספסל הלימודים. לקראת הרגע הגדול הנה שבעה טיפים שיעזרו לכם לתכנן את העיצוב האידאלי לחדר הילדים:
1 - זמן לימודים
המטרה המרכזית היא כמובן, לספק סביבת לימודים נוחה, נעימה ומזמינה מאוד. כדי שהילד יוכל להכין שיעורי בית ולהתכונן למבחנים בראש שקט – וגם כדי לחסוך תירוצים מקוריים ויצירתיים להפליא – השקיעו את הזמן בבחירת שולחן הכתיבה. לטובת היציבות ותוחלת החיים הארוכה בחרו שולחן כתיבה מעץ מלא, וקבעו מראש את המידות המדויקות. השולחן צריך להיות מרווח דיו כדי שיהיה לילד מקום גם למחברות ולכלי הכתיבה, גם לספרים וגם למחשב אם יש בו צורך. כשהשולחן נוח גם העבודה נוחה יותר.
2 - זמן קריאה
בין שיעורי הבית למבחנים אתם רוצים לחזק גם את מיומנויות הקריאה של הילד, דרך טובה לשפר גם את כישורי השפה. במילים אחרות, אתם זקוקים לספרייה שתעמוד במרכז פינת הקריאה. אם החדר קטן מדי תוכלו להסתפק במדפים שייתלו מעל לשולחן הכתיבה, וזו דרך נהדרת לחסוך מקום, אבל כדאי להקפיד על שימוש בחומרי גלם חזקים ואיכותיים כמו עץ מלא, כדי שהמדפים יישארו איתנים ויציבים כשהם נושאים ערימות של ספרים.
הריהוט בחדר צריך להיות פרקטי, וגם הצבעים שתבחרו ישפיעו מאוד על האווירה בחדר, אבל שימו לב גם לנוחות של הילד – היא המשתנה החשוב באמת. למשל, אם תכננתם ספרייה עשירה בספרי קריאה ולימוד, כורסה קטנה או שטיח רך ונעים ישדרגו את הפינה הזו ויזמינו אותו לפתוח ספר, להישען לאחור ולשקוע מול המילים והסיפורים הקלאסיים. זו גם דרך נהדרת להכניס לחדר אווירה חמימה ושלווה יותר.
4 - זמן חברתי
יש לילד גם חברים טובים ואתם בוודאי רוצים לעודד את המפגשים ביניהם, מה שבעיקר מחייב תכנון נכון של החדר כדי לאפשר מרחב ולמנוע צפיפות. אם כן, לפני שאתם מכניסים ארון עם ארבע דלתות, מיטה זוגית ושולחן כתיבה עצום עם ספרייה גדולה, ודאו שאתם יודעים בדיוק מה מידות החדר, ואיך תסדרו אותו כדי להימנע מעומס יתר ומצפיפות שתהפוך את השהות לנעימה הרבה פחות – גם עבור הילד וגם עבור החברים.