הכי כיף ביחד – עיצוב חדר ילדים משותף
חדר ילדים מעוצב ומשותף לשני אחים או יותר הוא דבר שיש בו צדדים נפלאים. בין השאר, הוא יכול ליצור קרבה גדולה בין האחים, וגם לעזור להם ללמוד לחלוק, לשתף ולהתחשב - מיומנויות שיועילו להם מאוד במשך כל חייהם. מצד שני, אין ספק שיש גם אתגרים שנלווים למגורים בחדר משותף, ואולי העיקרי מביניהם הוא החלל המצומצם יחסית שצריך לנצלו בחוכמה כדי להימנע מחיכוכים ומאי-סדר. למרבה המזל, היום קיים מגוון של פתרונות ריהוט מתוחכמים שמשמשים בדיוק למטרה הזאת. לפניכם כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם למקסם את החלל שעומד לרשותכם בחדר הילדים ולתת להם חוויית מגורים משותפת טובה יותר.
ישנים בשקט: מיטות לחדר משותף
הרהיט הגדול ביותר בחדר הילדים וזה שיתפוס הכי הרבה מקום הוא מיטת הילדים, ובמקרה שלנו המיטות. אם החלל מאפשר זאת, ניתן כמובן להציב שתי מיטות רגילות על הרצפה כמו בחדר יחיד. אבל אם השטח מוגבל ועלינו לנצל את חלל החדר בצורה אופטימלית, ישנן כמה אפשרויות נהדרות בנמצא.
ראשית כל, מיטת הקומותיים הקלאסית, בה שתי מיטות ניצבות זו מעל זו וסולם המחבר ביניהם מאפשר לעלות למיטה העליונה בבטחה היא תמיד בחירה מצוינת. בהאוס אין אפשר גם לבחור את גודל המיטות ולהחליט, לדוגמה, שהמיטה התחתונה תהיה בגודל מיטה וחצי, כדי שתוכל להתאים לילד או ילדה גדולים יותר ולתת להם תחושת מרחב שהם ישמחו לקבל.
אפשרות נוספת היא מיטת ר', בה המיטות עומדות בניצב זו לזו. המיטות יכולות להיות באותו הגובה, או שאחת מהן יכולה להיות מוגבהת ביחס לשניה (מיטת גלריה) וכך נוצר מתחתיה שטח פנוי נוסף שאפשר לנצל לטובת שולחן כתיבה, פינת משחק או שטח אחסון.
שימו לב שבכל אחד מהמקרים הללו, בחירת החומרים מהם המיטה היא חשובה, כאשר עץ מלא יספק את העמידות הרבה ביותר לאורך זמן, גם בפני קפיצות והשתוללויות שנפוצות בקרב ילדים.
עושים סדר בבלאגן: אחסון נכון
לאחר שארגנו את ענייני הלינה, נמשיך להיבט חשוב נוסף בכל חדר ילדים, שחשיבותו גדלה אף יותר בחדר משותף. חדרי ילדים משמשים למגוון פונקציות, ביניהן שינה, התארגנות, אירוח, לימודים ומשחקים. כל אחת מהפעילויות האלה מגיעה עם סט חפצים משלה, ואת כולם צריך לאחסן איפשהו בחדר – משימה שנעשית מורכבת יותר כשבחדר גרים שני ילדים או יותר.
כדי לשמור על חדר מסודר, חשבו מבעוד מועד איך לנצל כל פינה קטנה בחלל שלרשותכם. מתחת למיטות ישנו מקום לארגזי מצעים – אפשר לאחסן בהם מצעים וגם צעצועים וחפצים אחרים. אפשר גם לתלות מדפים או כוורות על הקירות ועליהם להציב ארגוניות או קופסאות דקורטיביות, ובכך לחסוך שטח רצפה יקר שיישמר למשחקים ולדאוג עדיין למקומות אחסון בשפע. בתוך ארון הבגדים כדאי ליצור חלוקה פנימית חכמה, שתאפשר שימוש בכל חלק של הארון ואף תהיה גמישה כך שיהיה ניתן לשנות אותה עם השנים והשינויים בצרכיהם של הילדים הגדלים.
לכל ילד פינה משלו
ולסיום, רק בגלל שהם חולקים חדר, אין סיבה שלכל אחד מהילדים לא תהיה פינה שמייצגת אותו והיא רק שלו. אפשר ליצור את הפינה הזו דרך בחירת הצבעים האהובים על כל ילד, צעצועים שהוא מעדיף, תמונות וכד'. כך, גם בתוך החלל המשותף, יוכל כל אחד מהילדים ליהנות גם ממקום מפלט משל עצמו.